Muffins och mjuka kakor
Mycket god äppelkaka
2 ägg
1,5 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
75 gr smält smör eller Milda culinesse
100-150 gr riven mandelmassa
175 grader ca 35-40 minuter.
Smörj en form med löstagbar kant och bröa med kokos det blir jättegott!
Blanda alla ingredienser och vispa lätt. Rör till sist i mandelmassan.
Häll smeten i formen och lägg på fyllningen.
Fyllning: blanda 2 stora äpplen i klyftor med kanel och socker och tryck ner försiktigt i smeten.
Min goda päronkaka
125 gr smält margarin/flytande Milda
1,5 dl strösocker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk mjölk
kanel till topping
4-5 stora hårda päron
1. Börja med att skala och klyfta päronen, (är de mycket saftiga behöver man inte göra mer än just klyfta dom).
2. Koka upp en lag av 1 liter vatten +2 dl socker+1 tsk malen ingefära lägg i päronklyftorna och sjud ca 10 minuter.
3. Vispa socker och ägg pösigt.
4. Tillsätt övriga ingredienser och vispa till en slät smet.
5. Häll smeten i en smord bröad form.
8. Häll av päronen och tryck ner päronklyftorna tätt i formen.
9. Pudra över med kanel och baka kakan i mitten av ugnen ca 30 minuter på 175 grader.
Servera m vaniljvisp eller glass!!!!!!!!!