Muffins och mjuka kakor

Featured Art - Patisserie and Confiserie by Debbie DeWitt

Mycket god äppelkaka

 

2 ägg

1,5 dl socker

3 dl mjöl

2 tsk bakpulver

75 gr smält smör eller Milda culinesse

100-150 gr riven mandelmassa

 

 175 grader ca 35-40 minuter.

Smörj en form med löstagbar kant och bröa med kokos det blir jättegott!

Blanda alla ingredienser och vispa lätt. Rör till sist i mandelmassan.

Häll smeten i formen och lägg på fyllningen.

Fyllning: blanda 2 stora äpplen i klyftor med kanel och socker och tryck ner försiktigt i smeten.

 

Min goda päronkaka

125 gr smält margarin/flytande Milda

1,5 dl strösocker

2 ägg

2,5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

2 msk mjölk

kanel till topping

 4-5 stora hårda päron

1. Börja med att skala och klyfta päronen, (är de mycket saftiga behöver man inte göra mer än just klyfta dom).

2. Koka upp en lag av 1 liter vatten +2 dl socker+1 tsk malen ingefära lägg i päronklyftorna och sjud ca 10 minuter.

3. Vispa socker och ägg pösigt.

4. Tillsätt övriga ingredienser och vispa till en slät smet.

5. Häll smeten i en smord bröad form.

8. Häll av päronen och tryck ner päronklyftorna tätt i formen.

9. Pudra över med kanel och baka kakan i mitten av ugnen ca 30 minuter på 175 grader.

Servera m vaniljvisp eller glass!!!!!!!!!