Kyckling

Chicken Art - Hansons Leghorns by Gwyn Newcombe
 

 

 

Mina fyllda kycklingfileer

 

6 kycklingfileér 1)

 

1 burk apetina fetaost i örtlag 2)

0,5-1 riven vitlöksklyfta 2)

4-5 msk creme fraiche 2)

lite salt, oregano, timjan 2)

2 msk flytande honung 2)

 

1-2 pkt bacon (1 pkt räcker till 1 skiva runt fileén) 3)

 

  1. Bryn kycklingfileérna tills de fått fin färg, ta upp dom ur stekpannan och låt svalna.

  2. mosa fetaosten och blanda i övriga ingredienser, smaka av.

  3. Skär ett djupt snitt i fileerna och ta ca 2 tsk fyllning i varje. Vira bacon runt o lägg i eldfast form. Klicka överbliven fyllning på fileerna .

 

200 grader ca 30 minuter

 

servera med kall eller varm sås:

2,5 dl grädde+ 1 st matgrädde lila+sweet chilisås och olika kryddor efter smak . Koka ihop detta och häll sedan endel i formen.

 

Övrig sås kan serveras varm eller kall.