Matpajer
TARTE TATIN TOMAT
1 färdig smördeg helst rund
6-8 fasta tomater tex plommon eller körsbärstomater
skivad schalottenlök
1 msk socker (går bra med farin)
1 msk äppelcidervinäger eller balsamicovinäger
2-3 klyftor vitlök finhackade
smör, olja
valfri kryddning tex salt, svartpeppar, timjan, oregano eller basilika
Använd en stekpanna som tål att ställas i ugnen och fräs lök och vitlök i smör och olja tills löken börjar mjukna.
Tillsätt sedan vinäger och socker.
Dela tomaterna i klyftor eller halvor och lägg dom i pannan, reducera vätskan , häll av om det blir mycket kvar.
Lägg degen över stekpannan den ska gå lite utanför kanten, vik in kanten innanför stekpannans kant.
Skåra degen på några ställen.
Baka den på 225 grader ca 30 minuter degen ska resa sig lite.
Stjälp upp den på ett fat. KLART!