Grönsaker och frukt

ANETTE`S TOMATPAJ
1 FÄRSKT PAJSKAL SMÖRDEG
TOMATER OCH COCTAILTOMATER
FETAOST
ÄGG+GRÄDDMJÖLK, VALFRITT= 1DL GRÄDDMJÖLK PER ÄGG
LITE RIVEN OST
BALSAMICOVINÄGER, OLIVOLJA
FÄRSK BASILIKA
TIMJAN, OREGANO
Gör så här:
halvera 1 pkt coctailtomater och lägg i en marinad av
balsamicovinäger, olivolja lite salt och basilikablad
fräs ½ – 1 gul skivad lök i olja
förgrädda pajskalet 5-10 minuter i 200 grader
lägg den frästa löken i botten på pajen
skiva 1-2 tomater och lägg runt i formen
ta upp de marinerade tomaterna och fördela dem i pajen
krydda med salt och timjan och lite oregano
smula över i fetaost
vispa 2-3 ägg med 2-3 dl gräddmjölk (till en vanlig rund pajform) och häll över
riv lite vanlig ost överst och krydda med lite timjan till
in i ugnen på 200-225 grader till äggstanningen stelnat ca 30 minuter
garnera i mitten med en hög delade marinerade coctaltomater och basilikablad