Grönsaker och frukt

Featured Art - French Veggie Sign 3 by Debbie DeWitt

 

ANETTE`S TOMATPAJ

1 FÄRSKT PAJSKAL SMÖRDEG

TOMATER OCH COCTAILTOMATER

FETAOST

ÄGG+GRÄDDMJÖLK, VALFRITT= 1DL GRÄDDMJÖLK PER ÄGG

LITE RIVEN OST

BALSAMICOVINÄGER, OLIVOLJA

FÄRSK BASILIKA

TIMJAN, OREGANO

Gör så här:

halvera 1 pkt coctailtomater och lägg i en marinad av

balsamicovinäger, olivolja lite salt och basilikablad

fräs ½ – 1 gul skivad lök i olja

förgrädda pajskalet 5-10 minuter i 200 grader

lägg den frästa löken i botten på pajen

skiva 1-2 tomater och lägg runt i formen

ta upp de marinerade tomaterna och fördela dem i pajen

krydda med salt och timjan och lite oregano

smula över i fetaost

vispa 2-3 ägg med 2-3 dl gräddmjölk (till en vanlig rund pajform) och häll över 

riv lite vanlig ost överst och krydda med lite timjan till

in i ugnen på 200-225 grader till äggstanningen stelnat ca 30 minuter

garnera i mitten med en hög delade marinerade coctaltomater och basilikablad