Fisk

Salmon Art - Smoked salmon and grilled artichoke by Tom Gowanlock
 

LAXOMELETT

8 ägg

1 dl mjölk

0,5 tsk salt

1 krm svartpeppar

4-5 kokta kalla potatisar

200 gr gravad lax i skivor

1 dl hackad dill

1 dl riven västerbottenost

 

Vispa ägg, mjölk och kryddor. 

Skiva potatisarna, fördela dem och laxen i en bakpappersklädd/smord långpanna/form 25*35 cm.

Toppa med dill och ost, häll sedan över äggstanningen.

 

Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter i 225 grader

Servera kall eller varm tex uppskuren i rutor. (bra till buffé)

 

Teriyakilax i ugnen

Valfritt antal fryst portionslax

Teriyakisås Santa Marias

Salt

Sesamfrö om du vill, när 5 minuter återstår i ugnen toppas laxen med fröna

Djupfryst Vietnamese wok eller valfri sort

Äggnudlar

Fisksås

Lägg laxen på en plåt, salta och häll över lite teriyakisås på varje laxbit.

Tinad lax behöver ca 15 minuter på 225 grader fryst lax 30 minuter i ugnen.

Koka äggnudlarna och häll av dem.

Fräs wokgrönsakerna i olja.

När grönsakerna är klara blandar man i nudlarna och kryddar med lite fisksås och teriyakisås och ev. lite salt.

Servera med mer teriyakisås!