Fisk

LAXOMELETT
8 ägg
1 dl mjölk
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
4-5 kokta kalla potatisar
200 gr gravad lax i skivor
1 dl hackad dill
1 dl riven västerbottenost
Vispa ägg, mjölk och kryddor.
Skiva potatisarna, fördela dem och laxen i en bakpappersklädd/smord långpanna/form 25*35 cm.
Toppa med dill och ost, häll sedan över äggstanningen.
Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter i 225 grader
Servera kall eller varm tex uppskuren i rutor. (bra till buffé)
Teriyakilax i ugnen
Valfritt antal fryst portionslax
Teriyakisås Santa Marias
Salt
Sesamfrö om du vill, när 5 minuter återstår i ugnen toppas laxen med fröna
Djupfryst Vietnamese wok eller valfri sort
Äggnudlar
Fisksås
Lägg laxen på en plåt, salta och häll över lite teriyakisås på varje laxbit.
Tinad lax behöver ca 15 minuter på 225 grader fryst lax 30 minuter i ugnen.
Koka äggnudlarna och häll av dem.
Fräs wokgrönsakerna i olja.
När grönsakerna är klara blandar man i nudlarna och kryddar med lite fisksås och teriyakisås och ev. lite salt.
Servera med mer teriyakisås!