Söta saker
ITALIENSK GELATO
är lite mjukare än vanlig glass
fryses 4 timmar i låg form typ en lasagneform
BASEN: 5 dl grädde+1 burk kondenserad mjölk sötad+2tsk vaniljextrakt/vaniljsocker vispas med elvisp tills man får mjuka toppar.
Tillsätt 4 smulade amarettikakor (eller hackad mandel eller någon annan mandelkaka) och 3 msk Amarettolikör eller ta som jag 5 msk :) vispa bara tills det blandat sig.
Häll glassen i formen och frys 1 timme.
Ta ut formen ur frysen och tillsätt 3-4 stora skedar körsbär i lag eller körsbärssylt och rippla glassen (gör försiktiga virvlar) så det ser snyggt ut, smula över lite amarettikakor.
FRYS ytterligare 3-4 timmar!!
Toppa med färska körsbär eller något annat gott vid servering.
En kopp kaffe och ett glas iskall Amaretto di Saronnolikör till är en riktig höjdare!!
Detta är favoritglassen numero uno, den är mycket populär!!



